Ans

Over Ans

Mijn naam is Ans Kortekaas.

Jaren geleden zag ik een trainingsacteur op de televisie en dacht direct, dat wil ik ook. Ik heb altijd al affiniteit gehad met het acteren en speelde jarenlang bij verschillende amateurtoneelgezelschappen, voor volwassenen en kinderen. Ook kan ik vaak mijn ervaring als verpleegkundige goed gebruiken. Sinds 2001 werk ik als een professioneel (trainings)actrice en word ik alleen maar enthousiaster. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat ervaring opgedaan in allerlei werkvelden. Verdiepen in nieuwe onderwerpen zie ik als een uitdaging. Ik ben bekend met de profit en non-profit, van directeur tot aan de mensen van de werkvloer en alles wat daartussen zit. Tijdens het spelen ben ik in staat om te improviseren en mijzelf daarmee aan te passen aan de continu veranderende omstandigheden. Ik heb ervaring met uiteenlopende rollen. Ik speel ze niet, maar probeer ze te zijn.

Kortom, ik ben breed inzetbaar op de volgende gebieden waardoor ik vrijwel elke opdracht aan kan:

  • Werkvormen: van rollenspel 1 op 1 tot een presentatie op bijvoorbeeld een symposium of congres. Hierbij kennen niet alleen de rollenspellen maar ook de presentaties vaak een interactief karakter.
  • Thema’s: van conflicthantering tot communicatie tot bejegening.
  • Publiek / functies: van managers tot studenten tot de mensen op de werkvloer.
  • Rollen: van verpleegkundige tot allochtoon tot bejaarde.
  • Bedrijven en organisaties: van zorginstellingen tot scholen tot commerciële bedrijven.

Ik maak ook deel uit van het Toetstheater, dit is een educatief, interactief theater voor professionals, waarbij er interactie is tussen het publiek en de acteurs m.b.v. een joker/trainer. En maak ik deel uit van het Theaterduo AB positief .